Ilmoita mahdollisesta haittavaikutuksesta

Haittatapahtuma, joka tunnetaan myös haittavaikutuksena, on mikä tahansa ei-toivottu lääketieteellinen tapahtuma potilaalla, jolle on annettu lääkevalmistetta. Tämä voi olla mikä tahansa epäsuotuisa ja tahaton merkki, oire tai sairaus, joka liittyy tuotteen käyttöön. Haittavaikutuksista tulee raportoida.

 

Miten mahdollisesta sivuvaikutuksesta ilmoitetaan?

 

Jos olet kokenut haittavaikutuksen tai olet määrännyt lääkettä ja havainnut haittavaikutuksen, ilmoita siitä seuraavalle:

Fimea

 

Jotta voimme käsitellä tietojasi nopeasti ja tehokkaasti, muista ilmoittaa mahdollisimman paljon olennaisia tietoja. Sinun on annettava vähintään seuraavat tiedot:

  • Kyseessä olevan Norgine-tuotteen nimi;
  • Tiedot henkilöstä, joka on kokenut mahdollisen sivuvaikutuksen, esim. nimikirjaimet ja/tai muut tunnisteet, kuten sukupuoli, syntymäaika;
  • Ongelman ilmoittaneen henkilön yhteystiedot;
  • Mahdollisen haittavaikutuksen kuvaus, kuten havaitut merkit ja oireet, mahdollisen haittavaikutuksen alkamispäivämäärä ja mahdollisen haittavaikutuksen tulos.

 

Huomaa, että jos havaitset haittavaikutuksen, joka huolestuttaa sinua, sinun tulee kertoa siitä välittömästi terveydenhuollon ammattilaiselle.

 

Tietosuojaseloste:

Kaikki antamasi tiedot ja henkilötiedot suojataan ja säilytetään luottamuksellisina Norginen käytännön ja paikallisten määräysten mukaisesti. Antamiasi tietoja käytetään lääketurvallisuuden valvontaan, ja ne voidaan jakaa terveysviranomaisille. Sinulla on oikeus tutustua säilyttämiimme sinua koskeviin henkilötietoihin.